Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała, z domowym kurczakiem i delikatną czosnkową nutą. Tortilla doprawiana sosem czosnkowym .
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Przekładam do miski, zalewamy maślanką i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie kurczaka odsączmy z nadmiaru zalewy, panierujemy w bułce tartej i na sporej ilości rozgrzanego oleju smażymy na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia.
Na każdym placku tortilli układamy po 2 polędwiczki, porcje sałaty i porcję warzyw. Całość polewamy sosem czosnkowym, mój ulubiony to sos Folwark.
Tortille zawijamy i grillujemy w opiekaczu przez 4-5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego!