Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała, z domowym kurczakiem i delikatną czosnkową nutą. Tortilla doprawiana sosem czosnkowym .
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Przekładam do miski, zalewamy maślanką i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie kurczaka odsączmy z nadmiaru zalewy, panierujemy w bułce tartej i na sporej ilości rozgrzanego oleju smażymy na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia.
Na każdym placku tortilli układamy po 2 polędwiczki, porcje sałaty i porcję warzyw. Całość polewamy sosem czosnkowym, mój ulubiony to sos Folwark.
Tortille zawijamy i grillujemy w opiekaczu przez 4-5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego!