Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie,które można sobie przygotowac wcześniej,kiedy już mamy gości gotowe grillujemy. Bardzo smaczne,połączenie wątróbki z dżemem z czerwonej porzeczki dało zaskakujący smak. Serdecznie polecam:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8286
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8286
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4594
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 630
Składniki
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora pokroić w krążki,wrzucic na patelnię z rozpuszczonym masłem.Podsmażyć,dodac szpinak,posiekany czosnek,żurawinę i pokrojoną wątróbkę. Wszystko razem usmażyć przez 5-7 min.Na końcu doprawić solą i pieprzem.Wystudzic.
Umyte gruszki przekroić wzdłuż na pół ,wydrążyć łyżką by powstało zagłębienie.Kłaść na folii aluminiowej.
Do każdej połówki nakładać farsz i zawinąć . Jeśli planujemy na wieczór grillowanie,połówki gruszek dajemy do lodówki.
Grillować około 40min.ja za szybko zdjełam z patelni grillowej.Gruszki były jeszcze lekko twardawe. Położyc po łyżeczce dżemu ,najlepszy własnej roboty, na końce gruszek i na spodeczku.
Smacznego życzę!