Danie,które można sobie przygotowac wcześniej,kiedy już mamy gości gotowe grillujemy. Bardzo smaczne,połączenie wątróbki z dżemem z czerwonej porzeczki dało zaskakujący smak. Serdecznie polecam:)
Grillowane gruszki nadziewane kurzą wątróbką.
Składniki
- 200g kurzej wątróbki
- mała marchewka,por jasna część
- łyżka masła klarowanego
- garść liści szpinaku,ząbek czosnku
- 2łyżki suszonej żurawiny
- mały słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki
- 3 gruszki,sól i pieprz do smaku
Składniki
- 200g kurzej wątróbki
- mała marchewka,por jasna część
- łyżka masła klarowanego
- garść liści szpinaku,ząbek czosnku
- 2łyżki suszonej żurawiny
- mały słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki
- 3 gruszki,sól i pieprz do smaku
Etapy przygotowania
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora pokroić w krążki,wrzucic na patelnię z rozpuszczonym masłem.Podsmażyć,dodac szpinak,posiekany czosnek,żurawinę i pokrojoną wątróbkę. Wszystko razem usmażyć przez 5-7 min.Na końcu doprawić solą i pieprzem.Wystudzic.
Umyte gruszki przekroić wzdłuż na pół ,wydrążyć łyżką by powstało zagłębienie.Kłaść na folii aluminiowej.
Do każdej połówki nakładać farsz i zawinąć . Jeśli planujemy na wieczór grillowanie,połówki gruszek dajemy do lodówki.
Grillować około 40min.ja za szybko zdjełam z patelni grillowej.Gruszki były jeszcze lekko twardawe. Położyc po łyżeczce dżemu ,najlepszy własnej roboty, na końce gruszek i na spodeczku.
Smacznego życzę!
Przepis w Waszym wykonaniu (25)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 71
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 156
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 79
Ostatnio komentowane przepisy
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 149
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 71
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 156
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 79
Składniki
- 200g kurzej wątróbki
- mała marchewka,por jasna część
- łyżka masła klarowanego
- garść liści szpinaku,ząbek czosnku
- 2łyżki suszonej żurawiny
- mały słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki
- 3 gruszki,sól i pieprz do smaku
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła,pora pokroić w krążki,wrzucic na patelnię z rozpuszczonym masłem.Podsmażyć,dodac szpinak,posiekany czosnek,żurawinę i pokrojoną wątróbkę. Wszystko razem usmażyć przez 5-7 min.Na końcu doprawić solą i pieprzem.Wystudzic.
Umyte gruszki przekroić wzdłuż na pół ,wydrążyć łyżką by powstało zagłębienie.Kłaść na folii aluminiowej.
Do każdej połówki nakładać farsz i zawinąć . Jeśli planujemy na wieczór grillowanie,połówki gruszek dajemy do lodówki.
Grillować około 40min.ja za szybko zdjełam z patelni grillowej.Gruszki były jeszcze lekko twardawe. Położyc po łyżeczce dżemu ,najlepszy własnej roboty, na końce gruszek i na spodeczku.
Smacznego życzę!