Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z krewetkami to smaczna przekąska. Możne je przygotować na grillu węglowym, gazowym lub elektrycznym.
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 581
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 581
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, dokładnie wymieszać.
Mrożone krewetki rozmrozić, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie włożyć do marynaty, przykryć, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą i ziołowym pieprzem, zwinąć. Umytą paprykę pokroić w słupki. Ananasa obrać, pokroić w trójkąty. Krewetki, cukinie, ananasa i paprykę nabić kolejno na patyczki do szaszłyków, ułożyć na rozgrzanym grillu. Grillować po 3-4 minuty z obu stron. Szaszłyki podawać z sałatką, sosem czosnkowym i łagodną pastą ajvar.