Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane szparagi owinięte boczkiem ,pod oscypkiem.

Grillowane szparagi owinięte boczkiem ,pod oscypkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 20220

Dodano:

Odsłon: 268

Szparagi wyszły bardzo smaczne.Polecam serdecznie:)

Składniki

  • szparagi zielone 11 szt.
  • boczek wędzony plasterki 11 szt
  • starty oscypek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane szparagi owinięte boczkiem ,pod oscypkiem.

Przygotowanie

  1. W szparagach odciąć zrewniałe końcówki.
    Zagotować wodę 1l z łyżeczką soli i cukru.
    Włożyć szparagi i gotować 5 min.
    Wystudzone owijać boczkiem i kłaść na patelnię grillową.
    Kiedy boczek i się upiecze posypać startym oscypkiem i poczekać jak się rozpuści.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 11 maja Z dodatkiem oscypka musza smakowac genialnie! Swietny pomysl! Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 maja Ja dopiero z grilla wróciłem, a Ty tu takie, no ;p Pycha, już czuję ten rozpływający się oscypek aromatyczny boczek młode szparagi :) Odpowiedzi: 18 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń