Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane szparagi w boczku

Grillowane szparagi w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 282 Ocena: 3222

Dodano:

Odsłon: 1195

Doskonała przekąska z grilla - szparagi w boczku

Składniki

  • pęczek szparagów
  • plastry boczku - po 1 na każdego szparaga
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane szparagi w boczku

Przygotowanie

  1. Szparagi pozbawić twardych końcówek.
    W razie potrzeby ( jak macie grube szparagi) obrać obieraczką do warzyw.
    W miseczce zmieszać oliwę z sokiem z cytryny i solą.
    Obtoczyć szparagi w oliwie, każdego następnie okręcić plastrem boczku.
    Grillować na rozgrzanym grillu ok 10-15 minut, przewracając, żeby się podpiekły z każdej strony

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń