Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dzisiaj postanowiłam przyrządzić camembert z grilla oraz grillowane szparagi otulone szynką szwardzwalską. Smaczne i pożywne danie.
grill, patelnia grillowa, tacka aluminiowa
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić. Plastry szynki rozłożyć na stole i ułożyć na nich szparagi owinąć. Następnie smażyć na rozgrzanej patelni grillowej polać oliwą . Grillować do chrupkości szynki. Ser camembert włożyć na 30 minut do marynaty przygotowanej z oliwy , ziół oraz przypraw. Po tym czasie ser wyjąć z marynaty ułożyć na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub grillować na rozgrzanej patelni grillowej do momentu zrumienienia, delikatnie obrócić i ponownie piec do zrumienienia. Podawać na liściach sałaty razem z grillowanymi szparagami otulonymi szynką. Rada ; Ser można podać w towarzystwie żurawiny, u mnie nie lubią.