Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowany filet indyka

Grillowany filet indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 561

Dodano:

Odsłon: 20341

Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...

Składniki

  • filet z indyka, pół kilo
  • przyprawa GYROS, sporo
  • maggi, kilka kropel
  • olej, odrobina do macerowania
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Grillowany filet indyka

Przygotowanie

  1. Filet z indyka pokroić w paski, pokropić maggi i olejem a następnie obsypać obficie przyprawą do grosa, odstawić na minimum pół godziny do lodówki.

  2. Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej. Podawać z surówką z kapusty. Można również podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aga_gotuje 22 października 2015 Polecam przepis :) Danie było pyszne. Dziękuję za dodanie przepisu i pozdrawiam :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń