Jesienią trzeba sobie radzić i jak nachodzi mnie ochota na grillowane mięsko... wyciągam patelnię grillową i mam... chociaż namiastkę lata...
Grillowany filet indyka
Składniki
- filet z indyka, pół kilo
- przyprawa GYROS, sporo
- maggi, kilka kropel
- olej, odrobina do macerowania
Składniki
- filet z indyka, pół kilo
- przyprawa GYROS, sporo
- maggi, kilka kropel
- olej, odrobina do macerowania

Etapy przygotowania
Filet z indyka pokroić w paski, pokropić maggi i olejem a następnie obsypać obficie przyprawą do grosa, odstawić na minimum pół godziny do lodówki.
Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej. Podawać z surówką z kapusty. Można również podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- filet z indyka, pół kilo
- przyprawa GYROS, sporo
- maggi, kilka kropel
- olej, odrobina do macerowania
Filet z indyka pokroić w paski, pokropić maggi i olejem a następnie obsypać obficie przyprawą do grosa, odstawić na minimum pół godziny do lodówki.
Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej. Podawać z surówką z kapusty. Można również podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki.
Polecam przepis :) Danie było pyszne. Dziękuję za dodanie przepisu i pozdrawiam :)