Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny filecik grillowany podany ze smażonymi ziemniaczkami skusi niejednego niejadka, mięsko jest kruche i delikatne a dodatek przysmażonych lub grillowanych ziemniaczków wzbogaci nasz mięsko.
patelnia grillowa lub tacki na grilla
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
W miseczce lub w słoiczku należy przygotować marynatę. Wymieszać oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, soku z cytryny oraz przyprawy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Filety umyć i oczyścić lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty, a następnie do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Przygotowane mięsko grillować na rozgrzanej patelni grillowej wysmarowanej oliwą, lub ułożyć na tacce aluminiowej i grillować na grillu z każdej strony po 10 - 15 minut. Podawać ze smażonymi lub grillowanymi ziemniakami. Czas przygotowania około 30 minut + czas oczekiwania w marynacie + czas grillowania