Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
    Przepis bierze udział w konkursie
            Pyszny filecik grillowany podany ze smażonymi ziemniaczkami skusi niejednego niejadka, mięsko jest kruche i delikatne a dodatek przysmażonych lub grillowanych ziemniaczków wzbogaci nasz mięsko.
        patelnia grillowa lub tacki na grilla
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        
                Składniki
W miseczce lub w słoiczku należy przygotować marynatę. Wymieszać oliwę, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, soku z cytryny oraz przyprawy. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Filety umyć i oczyścić lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty, a następnie do lodówki przynajmniej na kilka godzin. Przygotowane mięsko grillować na rozgrzanej patelni grillowej wysmarowanej oliwą, lub ułożyć na tacce aluminiowej i grillować na grillu z każdej strony po 10 - 15 minut. Podawać ze smażonymi lub grillowanymi ziemniakami. Czas przygotowania około 30 minut + czas oczekiwania w marynacie + czas grillowania