Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na grilla polecam smakowity karczek, zamarynowany w smakowitej marynacie , a następnie grillowany . Taki karczek jest miękki, kruchy po prostu pyszny i rozpływa się w ustach.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1129
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4771
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1129
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4771
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Składniki
Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Składniki na marynatę dobrze wymieszać. Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron. Następnie poukładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin. Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron. Grillować do miękkości mięsa. Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z grillowanym pieczywem.