Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na grilla polecam smakowity karczek, zamarynowany w smakowitej marynacie , a następnie grillowany . Taki karczek jest miękki, kruchy po prostu pyszny i rozpływa się w ustach.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Składniki na marynatę dobrze wymieszać. Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron. Następnie poukładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin. Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron. Grillować do miękkości mięsa. Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z grillowanym pieczywem.