Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na grilla polecam smakowity karczek, zamarynowany w smakowitej marynacie , a następnie grillowany . Taki karczek jest miękki, kruchy po prostu pyszny i rozpływa się w ustach.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99168
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5796
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99168
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1952
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5796
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5795
Składniki
Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Składniki na marynatę dobrze wymieszać. Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron. Następnie poukładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin. Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron. Grillować do miękkości mięsa. Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z grillowanym pieczywem.