Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska przekąska, którą można jeść samą lub z dodatkami np. szynką parmeńską.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10110
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1860
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3957
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą do osiągnięcia zwartego ciasta i odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i w międzyczasie odrywamy kawałki ciasta, które wałkujemy dłonią aby otrzymać długie walki ciasta. Staramy się zrobić je cienkie, w trakcie pieczenia co najmniej podwoją objętość.
Posypujemy solą morską i pieczemy około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do ostygnięcia.