Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska przekąska, którą można jeść samą lub z dodatkami np. szynką parmeńską.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 2876
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 3088
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 61
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 474
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 2876
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 3088
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 61
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna sałatka gotowa w kilka minut.
Odsłon: 474
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą do osiągnięcia zwartego ciasta i odstawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i w międzyczasie odrywamy kawałki ciasta, które wałkujemy dłonią aby otrzymać długie walki ciasta. Staramy się zrobić je cienkie, w trakcie pieczenia co najmniej podwoją objętość.
Posypujemy solą morską i pieczemy około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do ostygnięcia.