Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno określić czy jest to jeszcze deser czy już sałatka, ze względu na połączenie smaków słodkiego (gruszki) ze słonym (sos). Chyba nazewnictwo nie powinno przesądzać o wartości dania, a to danie jest i smaczne i łatwe (wbrew pozorom).
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 556
Składniki
Naokoło talerza ułożyć sałatę, na środku pokrojone w plasterki gruszki.
W garnuszku roztopić masło, dodać śmietanę, pokruszony ser i dolać wino. Wszystko razem zagotować, cały czas mieszając. Sos musi zgęstnieć, zostawić więc na małym ogniu na parę minut do odparowania, mieszając od czasu do czasu.
Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć ziarna słonecznika / dyni / orzechy.
Gruszki polać ciepłym gęstym sosem, posypać pestkami słonecznika / dyni / orzechami.