Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 413
Dodano: 20.11.2011
Odsłon: 7735
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Naokoło talerza ułożyć sałatę, na środku pokrojone w plasterki gruszki.
W garnuszku roztopić masło, dodać śmietanę, pokruszony ser i dolać wino. Wszystko razem zagotować, cały czas mieszając. Sos musi zgęstnieć, zostawić więc na małym ogniu na parę minut do odparowania, mieszając od czasu do czasu.
Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć ziarna słonecznika / dyni / orzechy.
Gruszki polać ciepłym gęstym sosem, posypać pestkami słonecznika / dyni / orzechami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

jonita 30 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Koniecznie muszę wypróbować! Zapowiada się pysznie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

disgust 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
bardzo interesujący przepis, mam ochote skosztowac z samej ciekawości , hmmm... narazie do ulubionych, może kiedyś wypróbuje ;p0 Kto głosował? | Odpowiedz