Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno określić czy jest to jeszcze deser czy już sałatka, ze względu na połączenie smaków słodkiego (gruszki) ze słonym (sos). Chyba nazewnictwo nie powinno przesądzać o wartości dania, a to danie jest i smaczne i łatwe (wbrew pozorom).
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 172
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 172
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 212
Składniki
Naokoło talerza ułożyć sałatę, na środku pokrojone w plasterki gruszki.
W garnuszku roztopić masło, dodać śmietanę, pokruszony ser i dolać wino. Wszystko razem zagotować, cały czas mieszając. Sos musi zgęstnieć, zostawić więc na małym ogniu na parę minut do odparowania, mieszając od czasu do czasu.
Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć ziarna słonecznika / dyni / orzechy.
Gruszki polać ciepłym gęstym sosem, posypać pestkami słonecznika / dyni / orzechami.