Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno określić czy jest to jeszcze deser czy już sałatka, ze względu na połączenie smaków słodkiego (gruszki) ze słonym (sos). Chyba nazewnictwo nie powinno przesądzać o wartości dania, a to danie jest i smaczne i łatwe (wbrew pozorom).
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13118
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13118
Składniki
Naokoło talerza ułożyć sałatę, na środku pokrojone w plasterki gruszki.
W garnuszku roztopić masło, dodać śmietanę, pokruszony ser i dolać wino. Wszystko razem zagotować, cały czas mieszając. Sos musi zgęstnieć, zostawić więc na małym ogniu na parę minut do odparowania, mieszając od czasu do czasu.
Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć ziarna słonecznika / dyni / orzechy.
Gruszki polać ciepłym gęstym sosem, posypać pestkami słonecznika / dyni / orzechami.