Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno określić czy jest to jeszcze deser czy już sałatka, ze względu na połączenie smaków słodkiego (gruszki) ze słonym (sos). Chyba nazewnictwo nie powinno przesądzać o wartości dania, a to danie jest i smaczne i łatwe (wbrew pozorom).
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przystawka (o ile nie liczymy czasu pi...
Odsłon: 631
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 1645
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 30
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 30
Składniki
Naokoło talerza ułożyć sałatę, na środku pokrojone w plasterki gruszki.
W garnuszku roztopić masło, dodać śmietanę, pokruszony ser i dolać wino. Wszystko razem zagotować, cały czas mieszając. Sos musi zgęstnieć, zostawić więc na małym ogniu na parę minut do odparowania, mieszając od czasu do czasu.
Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć ziarna słonecznika / dyni / orzechy.
Gruszki polać ciepłym gęstym sosem, posypać pestkami słonecznika / dyni / orzechami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem
Przekąski
Fasolka szparagowa z boczkiem
Przekąski
Bruschetta
Przekąski
Włoskie Caprese
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem
Taką fasolkę możemy podać w klasycznej wersji z samą bułka tartą jaką pewno...
Odsłon: 135
Fasolka szparagowa z boczkiem
Fasolka szparagowa w połączeniu z chrupiącym podsmażonym boczkiem to przepis...
Odsłon: 25