Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała rzecz, która ucieszy wszystkich mięsożerców.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423107
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423107
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2581
Składniki
Zrobić pulpeciki: cebulkę posiekaj drobno, bułkę namocz i odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Ulep małe kuleczki i wstaw na pół godziny do lodówki. Potem usmaż na brązowo.
Paprykę pokrój w poprzek, w "obrączki". Na kromki chleba kładź po jednej obrączce, do środka wkładaj po 4 pulpeciki. Nałóż na każdą po 2 łyżki passaty pomidorowej, posyp startym serem. Można jeszcze doprawić, jeśli ktoś lubi pikantnie. Wstaw do piekarnika (180-200 stopni) na ok. 10-15 min.