Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący.
Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, chilli i sól. Dokładnie mieszamy.
Grzanki smarujemy obficie pastą z awokado. Układamy na nią pokrojone pomidorki koktajlowe i porwaną szynkę parmeńską. Posypujemy chilli, solą i pieprzem.