Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado sprawdza się nie tylko w sałatkach. Świetnie smakuje również na pieczywie, z powodzeniem zastępując wędlinę czy ser.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5911
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 622
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5911
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 622
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 779
Składniki
Chleb opiekamy w tosterze lub piekarniku do momentu aż będzie chrupiący.
Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę i skórę. Rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, chilli i sól. Dokładnie mieszamy.
Grzanki smarujemy obficie pastą z awokado. Układamy na nią pokrojone pomidorki koktajlowe i porwaną szynkę parmeńską. Posypujemy chilli, solą i pieprzem.