Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki obiad, kolację, zakąskę. Byłam ciekawa co wyjdzie z takiego połączenia i mile się zaskoczyłam. Smakowało mi to okrutnie :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1778
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1879
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1778
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1545
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1879
Składniki
Cukinię i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić warzywa na rozgrzaną patelnię z łyżeczką olej. Posypać ziołami, solą, pieprzem, smażyć przez około 5 min. Plastry pomidora pokroić w kostkę i dodać do przesmażonych, lekko wystudzonych warzyw. Wszystko delikatnie, dokładnie wymieszać.
Serek topiony połączyć z drobno posiekanym (wygniecionym) ząbkiem czosnku. Odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.
Każdą kromkę bagietki, posmarować czosnkowym serem topionym, na to ułożyć łyżeczkę warzyw i posypać odrobiną sera żółtego. Tak przygotowane grzanki, zapiec kilka minut, aż ser się stopi a bagietka lekko zarumieni. Nie podam temperatury ani czasu, bo robiłam to w opiekaczu, który po prostu się do prądu włącza ;)
Z podanych składników przyrządzić sałatę i sos, wymieszać, podać razem z grzankami.
SMACZNEGO!!