Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki obiad, kolację, zakąskę. Byłam ciekawa co wyjdzie z takiego połączenia i mile się zaskoczyłam. Smakowało mi to okrutnie :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119259
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8926
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3080
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119259
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8926
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3080
Składniki
Cukinię i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić warzywa na rozgrzaną patelnię z łyżeczką olej. Posypać ziołami, solą, pieprzem, smażyć przez około 5 min. Plastry pomidora pokroić w kostkę i dodać do przesmażonych, lekko wystudzonych warzyw. Wszystko delikatnie, dokładnie wymieszać.
Serek topiony połączyć z drobno posiekanym (wygniecionym) ząbkiem czosnku. Odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.
Każdą kromkę bagietki, posmarować czosnkowym serem topionym, na to ułożyć łyżeczkę warzyw i posypać odrobiną sera żółtego. Tak przygotowane grzanki, zapiec kilka minut, aż ser się stopi a bagietka lekko zarumieni. Nie podam temperatury ani czasu, bo robiłam to w opiekaczu, który po prostu się do prądu włącza ;)
Z podanych składników przyrządzić sałatę i sos, wymieszać, podać razem z grzankami.
SMACZNEGO!!