Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki obiad, kolację, zakąskę. Byłam ciekawa co wyjdzie z takiego połączenia i mile się zaskoczyłam. Smakowało mi to okrutnie :)
Łatwe w przygotowaniu,smaczne i rozwiązuje problem jak w ogródku wyrosło dużo...
Odsłon: 8055
Sezon na cukinię w pełni więc trzeba korzystać. Prosta w przygotowaniu i bard...
Odsłon: 5254
Cukinia caprese jest inspirowana tradycyjną, włoską przekąską o trzech kolora...
Odsłon: 2534
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 15
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11806
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1161
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 844
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 15
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11806
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1161
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 844
Składniki
Cukinię i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić warzywa na rozgrzaną patelnię z łyżeczką olej. Posypać ziołami, solą, pieprzem, smażyć przez około 5 min. Plastry pomidora pokroić w kostkę i dodać do przesmażonych, lekko wystudzonych warzyw. Wszystko delikatnie, dokładnie wymieszać.
Serek topiony połączyć z drobno posiekanym (wygniecionym) ząbkiem czosnku. Odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.
Każdą kromkę bagietki, posmarować czosnkowym serem topionym, na to ułożyć łyżeczkę warzyw i posypać odrobiną sera żółtego. Tak przygotowane grzanki, zapiec kilka minut, aż ser się stopi a bagietka lekko zarumieni. Nie podam temperatury ani czasu, bo robiłam to w opiekaczu, który po prostu się do prądu włącza ;)
Z podanych składników przyrządzić sałatę i sos, wymieszać, podać razem z grzankami.
SMACZNEGO!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Przekąski
Serowa przekąska z pikantną nutą
Przekąski
Warkocz francuski z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem Ewy Wachowicz
Jajka w cieście francuskim
Dla wielu osób śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto, aby było smacz...
Odsłon: 3162
Różowe jajka
Wielkanoc kojarzy się z jajkami i kolorami. Nie ma lepszego pomysłu, niż połą...
Odsłon: 3639