Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka na ciepło podana na grzankach z dodatkiem jabłka i cebuli:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Składniki
Jabłko kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne a następnie kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki, przelewamy wrzątkiem na sicie i odsączamy. Kromki chleba z jednej strony smarujemy musztardą, przekrawamy na pół. Na każdej połówce na stronie z musztardą układamy plaster kaszanki, na niej kawałki jabłka i plastry cebuli. Układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min.