Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała, kolorowa, chrupiąca przekąska na spotkanie w gronie bliskich lub na spokojne, słoneczne śniadanie. :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 303
Składniki
Pomidora sparzyć, obrać. Szalotkę, czosnek obrać. Szalotkę oraz pomidora pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać z łyżką octu oraz solą i pieprzem.
Ciabatty pokroić na kromki. Oliwę rozgrzać na patelni. Pieczywo smażyć z dwóch stron do zarumienienia oraz do chrupkości. Oprószyć solą.
Pomidory nałożyć na kromki ciabatty i ozdobić listkami bazylii. Smacznego! :)