Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała, kolorowa, chrupiąca przekąska na spotkanie w gronie bliskich lub na spokojne, słoneczne śniadanie. :)
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45699
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23162
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45699
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23162
Składniki
Pomidora sparzyć, obrać. Szalotkę, czosnek obrać. Szalotkę oraz pomidora pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać z łyżką octu oraz solą i pieprzem.
Ciabatty pokroić na kromki. Oliwę rozgrzać na patelni. Pieczywo smażyć z dwóch stron do zarumienienia oraz do chrupkości. Oprószyć solą.
Pomidory nałożyć na kromki ciabatty i ozdobić listkami bazylii. Smacznego! :)