Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki z pomidorem i masłem

Grzanki z pomidorem i masłem

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 577

Dodano:

Odsłon: 694

Dobry sposób na wykorzystanie chleba.

Składniki

  • 4 kromki chleba na naturalnym zakwasie
  • masło
  • 1 łyżeczka czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • 1 pomidor
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z kromek chleba robimy grzanki (ja użyłam tostera, ale można użyć piekarnika). Grzanki polewamy oliwą z oliwek. Pomidora myjemy, suszymy i kroimy na plastry. Kawałek masła rozpuszczamy na patelni na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko ze sobą. Na grzanki kładziemy po dwa plasterki pomidora, posypujemy je solą, a następnie polewamy grzanki masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń