Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 309
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14714
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1731
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16996
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 309
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14714
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1731
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16996
Składniki
Grzybki gotujemy z cebulką w osolonej wodzie. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Dwie porcje octu, na jedną porcję wody, trochę cukru do smaku, ziele, liść i gorczyca w dowolnych proporcjach. (Ja na taki średni garnek daje ok 10 ziarenek ziela, 3-4 liście laurowe, łyżkę gorczycy i łyżkę cukru). Zagotowujemy.
Ugotowane, gorące grzybki przekładamy do czystych i suchych słoików, zalewamy gorącą zalewą. Sprawdzamy, czy gwinty sa suche i mocno zakręcamy słoiki. Zaciągną pod wpływem temperatury, więc już nic nie trzeba robić. :) Smacznego!