Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Grzybki gotujemy z cebulką w osolonej wodzie. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Dwie porcje octu, na jedną porcję wody, trochę cukru do smaku, ziele, liść i gorczyca w dowolnych proporcjach. (Ja na taki średni garnek daje ok 10 ziarenek ziela, 3-4 liście laurowe, łyżkę gorczycy i łyżkę cukru). Zagotowujemy.
Ugotowane, gorące grzybki przekładamy do czystych i suchych słoików, zalewamy gorącą zalewą. Sprawdzamy, czy gwinty sa suche i mocno zakręcamy słoiki. Zaciągną pod wpływem temperatury, więc już nic nie trzeba robić. :) Smacznego!