Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15823
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15823
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4791
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 513
Składniki
Grzybki gotujemy z cebulką w osolonej wodzie. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Dwie porcje octu, na jedną porcję wody, trochę cukru do smaku, ziele, liść i gorczyca w dowolnych proporcjach. (Ja na taki średni garnek daje ok 10 ziarenek ziela, 3-4 liście laurowe, łyżkę gorczycy i łyżkę cukru). Zagotowujemy.
Ugotowane, gorące grzybki przekładamy do czystych i suchych słoików, zalewamy gorącą zalewą. Sprawdzamy, czy gwinty sa suche i mocno zakręcamy słoiki. Zaciągną pod wpływem temperatury, więc już nic nie trzeba robić. :) Smacznego!