Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 455
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 60
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2079
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 455
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 60
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 2079
Składniki
Grzybki gotujemy z cebulką w osolonej wodzie. W drugim garnku przygotowujemy zalewę. Dwie porcje octu, na jedną porcję wody, trochę cukru do smaku, ziele, liść i gorczyca w dowolnych proporcjach. (Ja na taki średni garnek daje ok 10 ziarenek ziela, 3-4 liście laurowe, łyżkę gorczycy i łyżkę cukru). Zagotowujemy.
Ugotowane, gorące grzybki przekładamy do czystych i suchych słoików, zalewamy gorącą zalewą. Sprawdzamy, czy gwinty sa suche i mocno zakręcamy słoiki. Zaciągną pod wpływem temperatury, więc już nic nie trzeba robić. :) Smacznego!