Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowe ciasto francuskie czyni przygotowywanie potraw łatwiejszym :)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Składniki
Wołowinę , cebulę i opieńki ( wszystko razem i pokrojone na małe 1-2 cm kawałki) doprawić i usmażyć na oleju ( ok 10min) często mieszając . Dodać śmietanę i smażyć jeszcze ok.5 min.
Do przestudzonej masy dodać natkę i kaszę - wymieszać , ewentualnie doprawić i schłodzić.Tym samym farsz mamy gotowy.
Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty , nałożyć zimny farsz, złożyć a brzegi docisnąć widelcem. Gotowe poduchy posmarować roztrzepanym jajem i posypać solą - najlepiej morską.
Piec. do zrumienienia ( ok.15 min) temp. 190st.
Spożywać z barszczem lub rosołem , konieczne ciepłe. Smacznego