Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowe ciasto francuskie czyni przygotowywanie potraw łatwiejszym :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1127
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11103
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1127
Składniki
Wołowinę , cebulę i opieńki ( wszystko razem i pokrojone na małe 1-2 cm kawałki) doprawić i usmażyć na oleju ( ok 10min) często mieszając . Dodać śmietanę i smażyć jeszcze ok.5 min.
Do przestudzonej masy dodać natkę i kaszę - wymieszać , ewentualnie doprawić i schłodzić.Tym samym farsz mamy gotowy.
Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty , nałożyć zimny farsz, złożyć a brzegi docisnąć widelcem. Gotowe poduchy posmarować roztrzepanym jajem i posypać solą - najlepiej morską.
Piec. do zrumienienia ( ok.15 min) temp. 190st.
Spożywać z barszczem lub rosołem , konieczne ciepłe. Smacznego