Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowe ciasto francuskie czyni przygotowywanie potraw łatwiejszym :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 231
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 751
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 231
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1325
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 751
Składniki
Wołowinę , cebulę i opieńki ( wszystko razem i pokrojone na małe 1-2 cm kawałki) doprawić i usmażyć na oleju ( ok 10min) często mieszając . Dodać śmietanę i smażyć jeszcze ok.5 min.
Do przestudzonej masy dodać natkę i kaszę - wymieszać , ewentualnie doprawić i schłodzić.Tym samym farsz mamy gotowy.
Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty , nałożyć zimny farsz, złożyć a brzegi docisnąć widelcem. Gotowe poduchy posmarować roztrzepanym jajem i posypać solą - najlepiej morską.
Piec. do zrumienienia ( ok.15 min) temp. 190st.
Spożywać z barszczem lub rosołem , konieczne ciepłe. Smacznego