Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gotowe ciasto francuskie czyni przygotowywanie potraw łatwiejszym :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10981
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13245
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10981
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13245
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5006
Składniki
Wołowinę , cebulę i opieńki ( wszystko razem i pokrojone na małe 1-2 cm kawałki) doprawić i usmażyć na oleju ( ok 10min) często mieszając . Dodać śmietanę i smażyć jeszcze ok.5 min.
Do przestudzonej masy dodać natkę i kaszę - wymieszać , ewentualnie doprawić i schłodzić.Tym samym farsz mamy gotowy.
Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty , nałożyć zimny farsz, złożyć a brzegi docisnąć widelcem. Gotowe poduchy posmarować roztrzepanym jajem i posypać solą - najlepiej morską.
Piec. do zrumienienia ( ok.15 min) temp. 190st.
Spożywać z barszczem lub rosołem , konieczne ciepłe. Smacznego