Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podaję swój przepis wielokrotnie sprawdzony,
Sezon na grzyby w pełni. Warto przygotować zapasy na zimę w postaci grzybów s...
Odsłon: 1597
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 382
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 382
Składniki
Grzyby / kapelusze lub małe grzybki z trzonami / gotuję około 10 minut z dużą ilością soli, tzn, na 4-litrowy garnek wypełniony po brzegi wodą i grzybami/ grzyby powinny być zakryte wodą / daję 3 kopiaste łyżli soli.Typowy błąd przy marynowaniu to mało soli w fazie obgotowywania,Produkt jest wtedy mało smaczny i zazwyczaj czuje się , że jest zbyt kwaśny.
Zalewa : 1 szklanka octu 10-proc. na 4 szklanki wody. Na 5 szklanek tej zalewy daję 1 łyżeczkę soli/ tak , aby zalewa była smaczna, bo grzyby są już nasolone/ i 5 łyżeczek cukru . kopiastych / .
Przyprawy : kilka listków laurowych, 8-10 ziaren ziela angielskiego, kilkanaście ziaren pieprzu czarnego. Czasem dodaję marchew/ marchew lubią pieczarki, majówki, podblaszki / a cebulę / lubią opieńki, goląbki,/ .Do prawdziwków i podgrzybków nie daję nić , poza zielem ang, . pieprzem i liśćmi laurowymi/ .
Zalane zalewą grzyby po ostygnięciu zawsze pasteryzuję , / min. 20 minut / , bo przy tak małym stężeniu octu mogą się zepsuć , A tak stoją latami. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12538
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6079