Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby marynowane w zalewie octowej, najlepiej zbierane samemu, wtedy smakują najlepiej :). Sezon w pełni, więc grzyby kupimy także na bazarze czy niektórych ulicach od lokalnych zbieraczy.
1- umyte i obrane grzyby, większe pokrojone na pół, ćwiartkę, mniejsze w całości.
2- dobrze myjemy i wyparzamy słoiki.
3- kroimy grzyby.
4 - to co nam będzie potrzebne: ocet, ziele angielskie, liść laurowy, sól, ziarenka pieprzu, cukier, woda. ząbek czosnku.
5 -Wrzucamy grzyby i cebulę do lekko osolonej wody.
- obgotowujemy grzyby i cebulę (pół cebuli, pokrojoną w paseczki), wrzucamy do gotującej wody na ok. 5 min. - w drugim garnku gotujemy zalewę ( 3 szklanki wody + 1 szkl. octu, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, łyżeczkę soli i 1-3 łyżeczki cukru w zależności jaką lubimy zalewę )
6- odcedzamy grzyby,wypłukujemy krótko w zimnej wodzie.
7 - przygotowane, suche słoiki.
8 - przekładamy grzyby i cebulkę do słoików.
9 - dodajemy przyprawy z zalewy + jeśli lubimy pół ząbka czosnku do słoika, zalewamy słoiki zalewą.
10 - dobrze zakręcamy słoiki i kładziemy do góry dnem do ostygnięcia, można też zawekować, włożyć do wrzącej wody i gotować słoiki ok. 10 min.
Zobacz poniżej na filmie jak to wyglądało.
Smacznego
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7398
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16590
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7398
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16590
Składniki
1- umyte i obrane grzyby, większe pokrojone na pół, ćwiartkę, mniejsze w całości. 2- dobrze myjemy i wyparzamy słoiki. 3- kroimy grzyby. 4 - to co nam będzie potrzebne: ocet, ziele angielskie, liść laurowy, sól, ziarenka pieprzu, cukier, woda. ząbek czosnku. 5 -Wrzucamy grzyby i cebulę do lekko osolonej wody. - obgotowujemy grzyby i cebulę (pół cebuli, pokrojoną w paseczki), wrzucamy do gotującej wody na ok. 5 min. - w drugim garnku gotujemy zalewę ( 3 szklanki wody + 1 szkl. octu, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, łyżeczkę soli i 1-3 łyżeczki cukru w zależności jaką lubimy zalewę ) 6- odcedzamy grzyby,wypłukujemy krótko w zimnej wodzie. 7 - przygotowane, suche słoiki. 8 - przekładamy grzyby i cebulkę do słoików. 9 - dodajemy przyprawy z zalewy + jeśli lubimy pół ząbka czosnku do słoika, zalewamy słoiki zalewą. 10 - dobrze zakręcamy słoiki i kładziemy do góry dnem do ostygnięcia, można też zawekować, włożyć do wrzącej wody i gotować słoiki ok. 10 min. Zobacz poniżej na filmie jak to wyglądało. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Przekąski
Parówki z serwem otulone boczkiem
Przekąski
Jak gotować Szparagi?? Przepis na szparagi z sosem Holenderskim i Szynką Parmeńską
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...
Odsłon: 119
Wątrobowy torcik
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy w...
Odsłon: 47