Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię grzyby na wiele sposobów ale tych nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Są bardzo smaczne. Polecam wszystkim, którzy jeszcze takich nie robili.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8910
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 530
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8910
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 530
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić w grube paski i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Przelać na sito, przepłukać pod bieżącą wodą. Do głębokiej patelni wlać olej i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek.Dodać grzybki. Zmniejszyć ogień. W tym czasie zrobić zalewę. Do garnka wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Do grzybów dodać gotującą się zalewę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut