Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię grzyby na wiele sposobów ale tych nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Są bardzo smaczne. Polecam wszystkim, którzy jeszcze takich nie robili.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 873
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1929
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 873
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1929
Składniki
Grzyby oczyścić, pokroić w grube paski i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Przelać na sito, przepłukać pod bieżącą wodą. Do głębokiej patelni wlać olej i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek.Dodać grzybki. Zmniejszyć ogień. W tym czasie zrobić zalewę. Do garnka wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Do grzybów dodać gotującą się zalewę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut