Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulasz z młodej jagnięciny.

Gulasz z młodej jagnięciny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2252

Dodano:

Odsłon: 8838

Tylko dla wybitnych smakoszy...

Składniki

  • jagnięcina, ok. 1 kg
  • czosnek, 2 ząbki
  • cebula, 1
  • rozmaryn
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • olej, 2 łyżki
  • sok
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z młodej jagnięciny.

Przygotowanie

  1. Mięso ok 1 kg. oczyszczamy z błon i płuczemy. Czosnek obieramy i siekamy, rozcieramy z solą, mieszamy w misce z sosem sojowym, olejem, sokiem z cytryny, tymiankiem i rozmarynem, solą i pieprzem. Smarujemy mięso i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Po 2 godzinach mięso dusimy na małym ogniu aż zmięknie (90 min).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń