Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulasz z patelni

Gulasz z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 911 Ocena: 17284

Dodano:

Odsłon: 5177

Tradycyjna potrawa z kuchni niemieckiej

Składniki

  • 500 g kiełbasy pikantnej
  • 8 małych młodych ziemniaków
  • 20 czarnych oliwek
  • 1 ostra papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • czarny pieprz
  • sól
  • groszek cukrowy
  • świeże zioła
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z patelni

Przygotowanie

  1. Młode ziemniaki umyłem, ugotowałem na półtwardo w mundurkach. Lekko przestudziłem, pokroiłem w grubą kostkę. Obrany czosnek pokroiłem na plasterki, smażyłem na 5 łyżkach oliwy, aż nabrał złotego koloru. Następnie dodałem ziemniaki i przyrumieniłem je na średnim ogniu. Kiełbasę (u mnie chorizo ) pokroiłem na grube plasterki i dodałem do ziemniaków. Groszek umyłem, odciąłem końcówki i zdjąłem łykowate nitki. Blanszowałem 3 minuty. Z części strąków, tych bardziej dojrzałych wyłuskałem groszek. Dodałem do ziemniaków wraz z oliwkami i smażyłem jeszcze około 15 minut. Pod koniec smażenia dolałem jedną chochelkę rosołu warzywnego. Gotowy gulasz przyprawiłem do smaku solą, pieprzem i pokruszoną papryczką chili. Przed podaniem udekorowałem świeżymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń