Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki przepis na chlebki pita z kurczakiem gyros, sałatą pekińską i warzywami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy oczyszczamy a następnie kroimy na duże kawałki. Solimy, pieprzymy obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej z przyprawą gyros. Podsmażamy. Kroimy na mniejsze kawałeczki.
Kapustę szatkujemy dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę oraz ogórka. Dodajemy kukurydzę, 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę keczupu. Całość mieszamy.
Gotowe chlebki pita pieczemy w piekarniku wg przepisu na opakowaniu następnie wyjmujemy przekrawamy na pół dodajemy farsz z warzyw oraz ciepłego kurczaka.