Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj cos kupuję na mieście ale od dłuższego czasu "chodziły" za mną domowe hamburgery i tym razem zrobiłam z przepisu Magdy Gessler, a bułki hamburgerowe upiekłam z przepisu Marthy Stewart który wczesniej już podawałam
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 22
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 31
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 226
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 290
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 22
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 31
Pyszne, aromatyczne i pożywne risotto z kurczakiem, delikatną nutą świeżej mi...
Odsłon: 226
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 290
Składniki
Do mięsa dodać: posiekaną cebulę, mięso, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester wymieszać, dodać zimnej wody. Wyrabiać mięso na gładką masę. Dodać prażoną cebulkę.
Uformować burgery. Grillować lub obsmażać na patelni około 5-6 minut z każdej strony. Pod koniec grillowania położyć na kotletach po plastrze sera.
Bułki przekroić na pól i opiec na patelni na której smażyliśmy kotlety tak, żeby były ciepłe i chrupiące.
Następnie posmarować majonezem. Na spodzie ułożyć sałate, na niej kotlet. Posmarować ketchupem; dodać pomidory i cebulę. Przykryć wierzchem bułki posmarowanym od spodu majonezem.