Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię piec kruche ciasteczka, bo można je dłużej przechowywać i wyjmować w razie potrzeby. Dodatek imbiru sprawia że są cudowne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9941
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 545
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9941
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 545
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i margarynę, siekać szerokim nożem z mąką, dodać żółtka, przesiany cukier puder , szybko zagnieść ciasto. Ciasto przykryć i zostawić w chłodnym miejscu ok. 10-20 minut. Imbir pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Potem ciasto wałkować na grubość ok.1 cm. Równomiernie posypać imbirem i lekko wałkować , dociskając imbir. Następnie wykrawać kwadraty lub inne wzory. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C na kilkanaście minut.