Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię piec kruche ciasteczka, bo można je dłużej przechowywać i wyjmować w razie potrzeby. Dodatek imbiru sprawia że są cudowne.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 422
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i margarynę, siekać szerokim nożem z mąką, dodać żółtka, przesiany cukier puder , szybko zagnieść ciasto. Ciasto przykryć i zostawić w chłodnym miejscu ok. 10-20 minut. Imbir pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Potem ciasto wałkować na grubość ok.1 cm. Równomiernie posypać imbirem i lekko wałkować , dociskając imbir. Następnie wykrawać kwadraty lub inne wzory. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C na kilkanaście minut.