Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię piec kruche ciasteczka, bo można je dłużej przechowywać i wyjmować w razie potrzeby. Dodatek imbiru sprawia że są cudowne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 450
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 450
Składniki
Do przesianej mąki dodać masło i margarynę, siekać szerokim nożem z mąką, dodać żółtka, przesiany cukier puder , szybko zagnieść ciasto. Ciasto przykryć i zostawić w chłodnym miejscu ok. 10-20 minut. Imbir pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Potem ciasto wałkować na grubość ok.1 cm. Równomiernie posypać imbirem i lekko wałkować , dociskając imbir. Następnie wykrawać kwadraty lub inne wzory. Ułożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 C na kilkanaście minut.