Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że często jemy pizzę widać na blogu:). Było ich już wiele wersji, czas na pizzę hiszpańską z chorizo. Jak zwykle nie ma tu wielu składników - wyszła pyszna!
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 147
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1729
Przepisów na łazanki jest chyba tyle, ile pań domu. U mnie zazwyczaj jadało s...
Odsłon: 28927
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2254
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 147
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1729
Przepisów na łazanki jest chyba tyle, ile pań domu. U mnie zazwyczaj jadało s...
Odsłon: 28927
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2254
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem. Wykładamy mozzarellę, kukurydzę konserwową, oliwki oraz pokrojone: cebulę, paprykę czerwoną, chorizo.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.