Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na wykwintną kolację.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 516
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 516
Składniki
Przygotowałem masło : do miękkiego masła dodałem startą skórkę z cytryny ( dokładnie umytej i wyparzonej wcześniej ), koperek drobno pokrojony, natkę pietruszki, dymkę - część zieloną i białą ,zmiażdżony czosnek, sos, sól ( ok. 1/5 łyżeczki ) i pieprz. świeżo zmielony. Dokładnie delikatnie wymieszałem
Homara rozmroziłem. Położyłem na desce i ostrym nożem rozkroiłem na pół zaczynając od głowy. Połówki homara opłukałem pod bieżącą wodą usuwając niejadalną część żołądkową. Wyjąłem mięso z pancerza. Pancerz dokładnie oczyściłem. Oderwałem szczypce i wyjąłem z nich mięso ( na desce, używając tłuczka do kotletów, którym rozbiłem skorupę ). Wyjęte mięso włożyłem ponownie do pancerza, odwracając je.
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Posmarowałem wierzch mięsa homara przygotowanym masłem. Ułożyłem w naczyniu żaroodpornym. Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem około 15 minut. Podałem z włoskimi paluchami chlebowymi.