Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniam, mniam :) Jak ciasta zostanie, to zawijam z marmoladą. Pycha, szybko znikają.
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 122
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 55
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 811
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 122
Składniki
Wyrabiamy ciasto drozdżowe, stawiamy w ciepłym miejscu, jak podwoi swą objętosc rozwałkowujemy na stolnicy kroimy w trójkąty.
Trójkącik ciasta smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawa, kładziemy trójkąt sera, pół parówki, zawijamy (podobnie jak rogale). Smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika 200stop. C, aż sie ładnie zarumienią- tak około 20 minut i gotowe.