Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako starter, albo w wiekszych ilosciach, doskonale danie, które charakteryzuje sie nie tylko niecodzienna forma, ale i skladnikami, do których naleza domowy ketchup i specjalny cebulowy majonez, który smakuje nie tylko do hot dogów i hamburgerrów, ale i do jajek, kanapek, grilla itd.
Aby hot dogi wygladaly szczególnie apetycznie stosuje jak najmniejsze korniszony i mini parówki (ok. 5 cm dlugosci) tzw. koktajlowe, jesli ich nie mamy, mozna pokroic normalne parówki na mniejsze kawalki.
Aby cebulowy majonez byl wyjatkowo aromatyczny, mocze cebule juz dzien wczesniej, wtedy efekt jest najlepszy.
Przepis na domowy ketchup:
https://smaker.pl/przepis-domowy-ketchup,170630,konhambos.html
Wsypac 50 g smazonej cebulki do naczynia, zalac olejem (125 ml) i odstawic pod przykryciem na 6-8 godzin, najlepiej przez noc.
Nastepnego dnia odcedzic cebule przez sito i zebrac olej.
W wysokim pojemniku wymieszac jajko z łyżką musztardy, smazona cebula z oleju, sola i pieprzem i dodajac olej wszystko zmiksowac do powstania kremowego majonezu.
Podgrzac mini parówki i w miedzyczasie pociac buleczke na centymetrowe kostki.
Korniszony wysuszyc papierem kuchennym i przeciac na pól.
Wlozyc do kazdej szklanki po 1 lyzce ketchupu, na niego 5-6 kostek bulki, korniszony i mini parówki.
Na wierzch nalozyc lyzke majonezu cebulowego i udekorowac reszta smazonej chrupiacej cebulki.
Szybki pomysł na Canapes z pomidorem i mozarellą
Odsłon: 325
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53556
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14103
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166511
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 24
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53556
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14103
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166511
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 24
Składniki
Aby hot dogi wygladaly szczególnie apetycznie stosuje jak najmniejsze korniszony i mini parówki (ok. 5 cm dlugosci) tzw. koktajlowe, jesli ich nie mamy, mozna pokroic normalne parówki na mniejsze kawalki. Aby cebulowy majonez byl wyjatkowo aromatyczny, mocze cebule juz dzien wczesniej, wtedy efekt jest najlepszy. Przepis na domowy ketchup: https://smaker.pl/przepis-domowy-ketchup,170630,konhambos.html Wsypac 50 g smazonej cebulki do naczynia, zalac olejem (125 ml) i odstawic pod przykryciem na 6-8 godzin, najlepiej przez noc. Nastepnego dnia odcedzic cebule przez sito i zebrac olej. W wysokim pojemniku wymieszac jajko z łyżką musztardy, smazona cebula z oleju, sola i pieprzem i dodajac olej wszystko zmiksowac do powstania kremowego majonezu. Podgrzac mini parówki i w miedzyczasie pociac buleczke na centymetrowe kostki. Korniszony wysuszyc papierem kuchennym i przeciac na pól. Wlozyc do kazdej szklanki po 1 lyzce ketchupu, na niego 5-6 kostek bulki, korniszony i mini parówki. Na wierzch nalozyc lyzke majonezu cebulowego i udekorowac reszta smazonej chrupiacej cebulki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 21
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 44