Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolacja wymyślona przez mojego syna, no to wiadomo... ciasto francuskie w roli głównej :-) wjeżdżają zatem szybkie hot dogi z parówkami, bardzo proste, więc łapcie przepis :-)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1077
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6235
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1077
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6235
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
Składniki
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości ok. 1,5 cm. Każdą parówkę owinąć paskami, boki skleić. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół ok. 10-15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!