Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i ostrą papryką. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do naczosów lub do posmarowania krakersowych przekąsek.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3520
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4300
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74359
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3520
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4300
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74359
Składniki
Ciecierzycę z puszki odcedzamy, dodajemy do niej 4 -5 łyżek zalewy z puszki. Dodajemy obrany ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Jeśli miksowanie ciężko idzie, należy dodać jeszcze trochę zalewy. Dodajemy pokrojone tahini, suszone pomidory, sambal oelek, olej, sok z cytryny, przyprawy i jeszcze chwilę miksujemy - pomidory nie muszą być zmielone na gładko. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy płatkami chilli. Według mnie, hummus najlepszy jest następnego dnia, gdy przyprawy dobrze się przegryzą.