Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i ostrą papryką. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do naczosów lub do posmarowania krakersowych przekąsek.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1526
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1148
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 225
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1526
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1148
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 114
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 225
Składniki
Ciecierzycę z puszki odcedzamy, dodajemy do niej 4 -5 łyżek zalewy z puszki. Dodajemy obrany ząbek czosnku. Miksujemy na gładką masę. Jeśli miksowanie ciężko idzie, należy dodać jeszcze trochę zalewy. Dodajemy pokrojone tahini, suszone pomidory, sambal oelek, olej, sok z cytryny, przyprawy i jeszcze chwilę miksujemy - pomidory nie muszą być zmielone na gładko. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy płatkami chilli. Według mnie, hummus najlepszy jest następnego dnia, gdy przyprawy dobrze się przegryzą.