Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki hummus w trzech wydaniach - wyśmienita i zdrowa przekąska. Na imprezę, mecz. Na relaks.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456770
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Cieciorkę odsączam. Czosnek przeciskam przez praskę, solę, pieprzę i dodaję tahinę. Wszystkie składniki przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Dodaję ser, sok z cytryny i przepuszczam raz jeszcze. Dla większej kremistości. Pastę dzielę na 3 części. Jedną pozostawiam. Do drugiej dodaję pesto i mieszam. Do trzeciej dodaję harissę i koncentrat. Mieszam. Ozdabiam świeżym chili, nitkami chili, ziołami, sezamem i papryką mieloną. Polewam delikatnie oliwą.