Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni? Wykorzystaj go do zrobienia aromatycznego, zielonego i pełnego przypraw humusu, który doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 7839
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 161
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 124
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 7839
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 161
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 124
Składniki
Świeży bób wrzuć do garnka z wodą z odrobiną soli. Gotuj około 10 minut. Odlej wodę i zalej bób zimną wodą. Odcedź i poczekaj aż delikatnie się ostudzi. Wtedy pozbądź się skórek.
Umieść bób w misce. Wrzuć orzechy, obrane i rozgniecione ząbki czosnku, kmin rzymski oraz kilka listków świeżej bazylii. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Całość zmiksuj lub zblenduj na gładką pastę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw według upodobań solą i pieprzem. Hummus z bobu jest od razu gotowy do podania.