Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w pełni? Wykorzystaj go do zrobienia aromatycznego, zielonego i pełnego przypraw humusu, który doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4554
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29498
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18993
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 838
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4554
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29498
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18993
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 838
Składniki
Świeży bób wrzuć do garnka z wodą z odrobiną soli. Gotuj około 10 minut. Odlej wodę i zalej bób zimną wodą. Odcedź i poczekaj aż delikatnie się ostudzi. Wtedy pozbądź się skórek.
Umieść bób w misce. Wrzuć orzechy, obrane i rozgniecione ząbki czosnku, kmin rzymski oraz kilka listków świeżej bazylii. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Całość zmiksuj lub zblenduj na gładką pastę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw według upodobań solą i pieprzem. Hummus z bobu jest od razu gotowy do podania.