Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na imprezową przekąskę lub znakomite smarowidło do chleba, skorzystaj z naszej propozycji. Pasta z pieczonego kalafiora ma niezwykły smak, który z dodatkiem tahini tworzy idealną kompozycję.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4582
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 618
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą i obsyp solą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Gotowego kalafiora ostudź i przełóż do blendera. Dodaj czosnek, tahini, sok z cytryny i wodę. Wszystko zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub soli.
Hummus z kalafiora przełóż do miski, polej oliwą i serwuj z ulubionymi dodatkami.