Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na imprezową przekąskę lub znakomite smarowidło do chleba, skorzystaj z naszej propozycji. Pasta z pieczonego kalafiora ma niezwykły smak, który z dodatkiem tahini tworzy idealną kompozycję.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9212
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37207
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9212
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą i obsyp solą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Gotowego kalafiora ostudź i przełóż do blendera. Dodaj czosnek, tahini, sok z cytryny i wodę. Wszystko zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub soli.
Hummus z kalafiora przełóż do miski, polej oliwą i serwuj z ulubionymi dodatkami.