Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na imprezową przekąskę lub znakomite smarowidło do chleba, skorzystaj z naszej propozycji. Pasta z pieczonego kalafiora ma niezwykły smak, który z dodatkiem tahini tworzy idealną kompozycję.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Składniki
Kalafiora podziel na różyczki i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą i obsyp solą. Włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.
Gotowego kalafiora ostudź i przełóż do blendera. Dodaj czosnek, tahini, sok z cytryny i wodę. Wszystko zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj więcej wody lub soli.
Hummus z kalafiora przełóż do miski, polej oliwą i serwuj z ulubionymi dodatkami.