Do góry

Przekąski Przepis na:

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2247

Dodano:

Odsłon: 4112

Hummus to rodzaj dipu, bardzo popularnego w krajach arabskich

Składniki

  • ciecierzyca, 1 puszka
  • czosnek zmiazdzony, 1 zabek
  • tahini (pasta sezamowa), 1 lyzka
  • oliwa z oliwek, 1 lyzka
  • sok z cytryny, 1 1/2 lyzki
  • cumin, 1/2 lyzeczki
  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • sol
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Hummus z pieczoną papryką

Przygotowanie

  1. Papryke upiec w piekarniku, nastepnie owianc sciereszka i po kilku minutach obrac ze skorki. Obrana i oczyszczona z nasion papryke wrzucic do blendera i zmiksowac z reszta skladnikow, na gladka, kremowa mase. Jesli ktos lubi to mozna dodac odrobine ostergo sosu. Podawac z chlebkiem pita

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń