Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy sposób na pyszną przekąskę. Impreza bez niej nie może się obejść.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Paski boczku kroimy na połowę ( ewentualnie jak mamy krótkie paski to zwiększamy ilość , proporcjonalnie do śliwek ).
Śliwki owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. i pieczemy do zrumienienia boczku. Oczywiście proporcje można zwiększyć, zależy ile chcemy zrobić. Przekąski są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Życzę smacznego:)