Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy sposób na pyszną przekąskę. Impreza bez niej nie może się obejść.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6746
Składniki
Paski boczku kroimy na połowę ( ewentualnie jak mamy krótkie paski to zwiększamy ilość , proporcjonalnie do śliwek ).
Śliwki owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką.
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. i pieczemy do zrumienienia boczku. Oczywiście proporcje można zwiększyć, zależy ile chcemy zrobić. Przekąski są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Życzę smacznego:)