Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez marynowanych grzybów trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę. Ta popularna przekąska to wręcz pewniak na wszystkich przyjęciach. Spróbujcie zrobić je w pikantnej wersji. Na pewno przypadną wszystkim do gustu.
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 276
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 287
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 288
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 276
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 287
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 288
Składniki
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.
Przepisy Przekąski
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Przekąski
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
Frytki z dyni
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 36
SUT TOLMA Liście winogron nadziewane ryżem z ziołami...
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 46