Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez marynowanych grzybów trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę. Ta popularna przekąska to wręcz pewniak na wszystkich przyjęciach. Spróbujcie zrobić je w pikantnej wersji. Na pewno przypadną wszystkim do gustu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 543
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 362
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5106
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 205
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 543
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 200
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 362
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5106
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.