Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez marynowanych grzybów trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę. Ta popularna przekąska to wręcz pewniak na wszystkich przyjęciach. Spróbujcie zrobić je w pikantnej wersji. Na pewno przypadną wszystkim do gustu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25878
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3036
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25878
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3036
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Składniki
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Grzyby i papryczki oczyść.
Grzyby i cebulę zagotuj do miękkości (ok. 20-30 minut). Odcedź i odstaw do wystudzenia.
Zrób zalewę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Ocet wymieszaj z 3 szklankami wody i dodaj do roztworu cebulę. Dosyp sól i cukier oraz przyprawy. Gotuj całość około kwadransa.
Grzyby umieść w słoikach. Do każdego dodaj jedną papryczkę. Zalej zalewą, tak aby płyn przykrył grzyby. Dokładnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zobacz, czy zalewa nie wycieka.