Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam kochani serdecznie ja dziś z innej beczki, może nie świątecznie ale w sumie na święta też mogą być bo ciasto wyszło mi tak idealne że aż rozpływa się w ustach. Polecam do każdego farszu u mnie farsz z płucek wiem jest nie wielu zwolenników podrobów my zaś uwielbiamy wszystkie podroby. Ok dość rozpisywania się podam wam przepis na pierogi.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Do miski dodać mąkę, szczyptę soli oraz wodę i szybko wymieszać łyżką.
Następnie wyrabiać ręką dodając mąkę do czasu aż przestanie się kleić. Gdy jest już wyrobione i jest gładkie i miękkie, dodać olej.
I nadal wyrabiać do wchłonięcia się oleju w ciasto. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do odpoczęcia ciasta.
Jak już ciasto odpoczęło trwa to około 15 minut, przekroić je na dwa. Następnie na stole lub stolnicy wysypać mąkę, położyć jedną część ciasta i rozwałkować ( z obydwoma kawałkami postąpić tak samo ).
Gdy ciasto jest rozwałkowane szklanką wycinać kółeczka. Nałożyć wcześniej przygotowany farsz ( u mnie jak pisałam jest z płuc wieprzowych ).
Zaklejać dowolnie pierogi i układać na stole lub stolnicy. W garnku wstawić wodę i ją posolić wkładać przygotowane pierogi ( ciasto wyszło tak dobre że pierogi nawet się nie zatopiły ).
Pogotować na wolnym ogniu przekręcając je około 2 - 4 minuty. Z resztki ciasta i farszu zrobiłam pieroga giganta, można również takiego dużego posmarować roztrzepanym jajkiem i go upiec w piekarniku.
Podałam ze skwarkami od słoniny.