Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam kochani serdecznie ja dziś z innej beczki, może nie świątecznie ale w sumie na święta też mogą być bo ciasto wyszło mi tak idealne że aż rozpływa się w ustach. Polecam do każdego farszu u mnie farsz z płucek wiem jest nie wielu zwolenników podrobów my zaś uwielbiamy wszystkie podroby. Ok dość rozpisywania się podam wam przepis na pierogi.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Do miski dodać mąkę, szczyptę soli oraz wodę i szybko wymieszać łyżką.
Następnie wyrabiać ręką dodając mąkę do czasu aż przestanie się kleić. Gdy jest już wyrobione i jest gładkie i miękkie, dodać olej.
I nadal wyrabiać do wchłonięcia się oleju w ciasto. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do odpoczęcia ciasta.
Jak już ciasto odpoczęło trwa to około 15 minut, przekroić je na dwa. Następnie na stole lub stolnicy wysypać mąkę, położyć jedną część ciasta i rozwałkować ( z obydwoma kawałkami postąpić tak samo ).
Gdy ciasto jest rozwałkowane szklanką wycinać kółeczka. Nałożyć wcześniej przygotowany farsz ( u mnie jak pisałam jest z płuc wieprzowych ).
Zaklejać dowolnie pierogi i układać na stole lub stolnicy. W garnku wstawić wodę i ją posolić wkładać przygotowane pierogi ( ciasto wyszło tak dobre że pierogi nawet się nie zatopiły ).
Pogotować na wolnym ogniu przekręcając je około 2 - 4 minuty. Z resztki ciasta i farszu zrobiłam pieroga giganta, można również takiego dużego posmarować roztrzepanym jajkiem i go upiec w piekarniku.
Podałam ze skwarkami od słoniny.