Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prostota jest w tym przypadku idealna sprawdza się znakomicie nie-wycudowany ( nie naćkane składników) GYROS i dobra chrupiąca kapusta pekińska w sosie a''la winegret. nie korzystam z gotowych mieszanek przypraw ale oczywiście można kupić gotową mieszankę GYROS.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2678
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 503
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 444
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 191
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2678
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 503
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 444
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 191
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Składniki
Mięso pokroić w bardzo cienkie względnie długie paseczki. Cebulę w cienkie piórka, paprykę również w cienkie długie paseczki. wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce.
W obszernym wygodnym rondlu-lub głębokiej patelni podsmażamy cebulę na oleju. Dodajemy mięso przesmażamy aż się ładnie zarumieni następnie podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem aż będzie względnie miękkie w razie potrzeby podlewając wodą ( ale nie za dużo trochę wody odparować i dopiero znowu dolać trochę) dodać paprykę przesmażyć i kiedy puści sok dodać przyprawy, następnie trochę wody i odparować aż sos z przypraw oblepi ładnie kawałki mięsa.
Kapustę pekińska poszatkować wg. uznania i zalać ok 15 min przed podaniem sosem : sok z połowy cytryny mieszamy z 4 łyżkami oleju/oliwy i 3 łyżkami wody dodajemy zioła i czosnek gran.
Polecam proste bardzo smaczne fajny kontrast pikantnego mięsa z chrupiąca lekko kwaśną kapustą pasują do siebie idealnie, można zawijać w chlebki pita, zjeść np z kuskusem.