Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego doskonale sprawdzają się na każdej imprezie. W dodatku nie musisz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni, aby cieszyć się ich smakiem. W typ przepisie królować będzie dynia, dlatego świetnie sprawdzą się właśnie jesienią.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Dynię hokkaido umyj i pokrój w bardzo cienkie paski, nie musisz obierać jej ze skórki. Dodaj do niej oliwę z oliwek, suszony czosnek, dopraw ją solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty, na każdym z nich połóż kawałek sera blue oraz doprawionej dyni.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnie z termoobiegiem przez 20 do 25 minut, aż dynia zmięknie i nabierze złotego koloru. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp, każdą z przekąsek odrobiną tymianku oraz pestki dyni.