Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego doskonale sprawdzają się na każdej imprezie. W dodatku nie musisz spędzić zbyt wiele czasu w kuchni, aby cieszyć się ich smakiem. W typ przepisie królować będzie dynia, dlatego świetnie sprawdzą się właśnie jesienią.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14521
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19586
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14521
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19586
Składniki
Dynię hokkaido umyj i pokrój w bardzo cienkie paski, nie musisz obierać jej ze skórki. Dodaj do niej oliwę z oliwek, suszony czosnek, dopraw ją solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój w kwadraty, na każdym z nich połóż kawałek sera blue oraz doprawionej dyni.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnie z termoobiegiem przez 20 do 25 minut, aż dynia zmięknie i nabierze złotego koloru. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp, każdą z przekąsek odrobiną tymianku oraz pestki dyni.