Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście zapowiedzieli się za kilka chwil, a ty nie masz pomysłu czym ich poczęstować? Przetestuj ten przepis na proste mini tarty z oliwkami i papryką. Jeśli chcesz zaoszczędzić nieco czasu, sięgnij po gotowe ciasto francuskie. Będą równie smaczne!
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 163
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3114
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2401
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 163
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 3114
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2401
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj do niej żółtko, zimną wodę i sól. Zagnieć na gładkie ciasto. Owiń folią i włóż do lodówki na około 30 minut.
Piekarnik nastaw na ok. 180 stopni. Foremki do mini tart posmaruj tłuszczem, np. masłem. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkuj i wyłóż nim równomiernie foremki. Spody ponakłuwaj widelcem i wstaw do piekarnika na ok. 15 minut.
W międzyczasie ugotuj brokuł podzielony na małe części. Od moment ugotowania trzymaj go na średnim ogniu przez około 7 minut.
Boczek pokrój na małe kawałki i podsmaż na patelni. Do miski wlej śmietanę, dodaj jako, ser, sól i pieprz. Wymieszaj i dodaj ostudzone brokuły i pokrojony boczek.
Na podpieczone tarty wyłóż masę. Wstaw do piekarnika znowu na 15 minut.
Gotowe tarty ozdób pokrojonymi na drobne kawałki oliwkami oraz papryką. Jedz od razu i rozkoszuj się tym wspaniałym smakiem!