Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego imprezowe? Dlatego, że nie ma uroczystości rodzinnej bez tych jajek. Obowiązkowo goszczą na naszym stole :) A Święta Wielkanocne są znakomitą okazją, aby je wypróbować :)
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11421
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 188
Składniki
Jajka kroimy na pół wyciągamy żółtka. Szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy z resztą składników.Przygotowanym farszem nadziewamy łódeczki z białek.
Wszystkie składniki sosu dokładnie, ale ręcznie zmiksować . Nadziane łódeczki z białek układamy np. na specjalnym talerzu do jajek stawiając obok sosik w sosjerce. Ja miałam świeżo przywieziony prezent prosto z Kuby w postaci bambusowych łódeczek, które wykorzystałam do podania jajek.