Do góry

Przekąski Przepis na:

Imprezowe jajka

Imprezowe jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1443

Dodano:

Odsłon: 3479

Dlaczego imprezowe? Dlatego, że nie ma uroczystości rodzinnej bez tych jajek. Obowiązkowo goszczą na naszym stole :) A Święta Wielkanocne są znakomitą okazją, aby je wypróbować :)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 6 szt.
  • szynka np. gotowana 100 g
  • serek topiony śmietankowy 1
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 2-3 łyżki
  • pieprz
  • na sos:
  • jogurt naturalny 1/2 małego pojemnika
  • śmietana 1 łyżka
  • majonez 2 łyżki
  • ketchup łagodny 1 łyżka
  • mielone orzechy włoskie 1 łyżeczka
  • sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Imprezowe jajka

Przygotowanie

  1. Jajka kroimy na pół wyciągamy żółtka.

    Szynkę i żółtka bardzo drobno kroimy. Mieszamy z resztą składników.Przygotowanym farszem nadziewamy łódeczki z białek.

  2. Wszystkie składniki sosu dokładnie, ale ręcznie zmiksować .

    Nadziane łódeczki z białek układamy np. na specjalnym talerzu do jajek stawiając obok sosik w sosjerce.

    Ja miałam świeżo przywieziony prezent prosto z Kuby w postaci bambusowych łódeczek, które wykorzystałam do podania jajek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń