Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemal wszyscy kochają pizzę ️, dlatego te pizzerki robią furorę na imprezach! Wygodna forma podania powoduje, że sztućce są zbędne a dodatkowo każda mini pizza może mieć inne dodatki na wierzchu! Łatwy przepis z modyfikacją składników na ciasto - sekretnym składnikiem jest tutaj mleko, które powoduje, że te małe pizzerki zachowuję swoją świeżość przez wiele godzin od upieczenia. Pycha!
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 81
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 81
Składniki
Rozpocznij od przygotowania rozczynu. W ciepłym mleku rozpuszczaj suszone drożdże oraz dodaj 2 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw na 15 minut, aż rozczyn podwoi swoją objętość. Następnie, w osobnej misce przesiej mąkę, dodaj sól i wymieszaj. Dodaj do tego rozczyn, oliwę i ugniataj ciasto przez 20 minut. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
W międzyczasie przygotuj sos pomidorowy. Pokrój cebulę w kostkę, podsmażając na patelni, dodaj sól, czosnek i pomidory z puszki. Dodaj przyprawy i smaż przez kolejne 10 minut, po czym odstaw do ostygnięcia.
Zetrzyj ser na tarce oraz przygotuj dodatki według własnych preferencji.
Ponownie zagnieć ciasto i uformuj kulki, które przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Następnie z kulek uformuj małe pizzerki, na które nałóż sos i dodatki.
Włóż pizzerki do nagrzanego piekarnika na 250°C (termoobieg lub tryb "pizza") i piecz przez 5-7 minut. Jeśli pieczesz na kamieniu do pizzy, czas pieczenia może być krótszy.