Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z naleśników to nasze polskie rollsy, z własnoręcznie smażonych naleśników wypełnionych naszymi rodzimymi dobrami – grzybami leśnymi i cukinią. Całość spaja kremowy serek śmietankowy.
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 43
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17365
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 352
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4458
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 43
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17365
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 352
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4458
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka z mlekiem. Dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.
Wlej wodę i dopraw solą. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
Na patelni do naleśników rozgrzej niewielką ilość oleju i rozprowadź go na całej powierzchni. Smaż naleśniki przez 2-3 minuty z każdej strony, do zezłocenia.
Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. Jeśli korzystasz z suszonych grzybów, namocz je w ciepłej wodzie dzień wcześniej. Następnie odciśnij.
Grzyby i cebulę drobno posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w niewielką kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dodaj grzyby i podsmażaj wszystko razem do miękkości. Na koniec dołóż cukinię i smaż całość przez 1-2 minuty. Zdejmij z ognia i odstaw.
Warzywa wymieszaj z serkiem śmietankowym.
Złóż naleśniki. Na każdy naleśnik nakładaj po ok. 2 łyżki farszu. Rozsmaruj go równomiernie na całej powierzchni. Zwiń naleśnik w rulon i zabezpiecz go wykałaczkami. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Po tym czasie pokrój rulony na plasterki o grubości ok. 3-4 cm. Odkładaj imprezowe roladki z naleśników płasko na talerz. Udekoruj marynowanymi grzybkami.