Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z naleśników to nasze polskie rollsy, z własnoręcznie smażonych naleśników wypełnionych naszymi rodzimymi dobrami – grzybami leśnymi i cukinią. Całość spaja kremowy serek śmietankowy.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2842
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 283
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2842
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 283
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka z mlekiem. Dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.
Wlej wodę i dopraw solą. Całość zmiksuj na jednolitą masę.
Na patelni do naleśników rozgrzej niewielką ilość oleju i rozprowadź go na całej powierzchni. Smaż naleśniki przez 2-3 minuty z każdej strony, do zezłocenia.
Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. Jeśli korzystasz z suszonych grzybów, namocz je w ciepłej wodzie dzień wcześniej. Następnie odciśnij.
Grzyby i cebulę drobno posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w niewielką kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj cebulę i smaż ją do zeszklenia. Dodaj grzyby i podsmażaj wszystko razem do miękkości. Na koniec dołóż cukinię i smaż całość przez 1-2 minuty. Zdejmij z ognia i odstaw.
Warzywa wymieszaj z serkiem śmietankowym.
Złóż naleśniki. Na każdy naleśnik nakładaj po ok. 2 łyżki farszu. Rozsmaruj go równomiernie na całej powierzchni. Zwiń naleśnik w rulon i zabezpiecz go wykałaczkami. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Po tym czasie pokrój rulony na plasterki o grubości ok. 3-4 cm. Odkładaj imprezowe roladki z naleśników płasko na talerz. Udekoruj marynowanymi grzybkami.