Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy karnawał - czas imprez. Dlatego mam dla Was przepis na imprezowe rollsy - mogę się założyć, że zostaną hitem każdej imprezy i jako pierwsze znikną ze stołu! :)
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 29
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3905
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 412
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 29
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3905
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 836
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Zaczynamy od zrobienia sosu. Do miski dodajemy wszystkie musztardy i majonez i dokładnie mieszamy. Kukurydzę odsączamy. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni Celsjusza (termoobieg).
Placki smarujemy sosem majonezowo-musztardowym (około 1,5 łyżki na placek). Układamy 3 plastry szynki, 3 plastry sera salami, posypujemy kukurydzą, startym serem mozzarella i ziołami prowansalskimi.
Całość zwijamy w ciasny rulon i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Tortille wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 min, do momentu aż się zarumienią, a ser w środku się stopi. Następnie studzimy. Dopiero gdy tortille będą wystudzone, to kroimy na mniejsze porcje. Smacznego! :)