Do góry

Przekąski Przepis na:

Imprezowy chlebek z serem i masłem czosnkowym

Imprezowy chlebek z serem i masłem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 546

odrywany chlebek z serem i masłem czosnkowym idealny na imprezę i nie tylko

Składniki

  • 1 okrągły chleb
  • Ok 100g masła
  • 240g sera żółtego
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 3 dość spore ząbki czosnku
  • Sól
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb ponacinać ostrym nożem w ukośną kratkę, tak aby nie przeciąć jego spodu.
    Czosnek zetrzeć na tarce, pietruszkę posiekać a ser pokroić w plasterki.
    W małym garnku roztopić masło, dodać czosnek i gotować na małym ogniu ok 2min, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, dodać pietruszkę, sól i wymieszać.
    Pomiędzy nacięcia chleba wlać część masła (zostawić trochę, aby polać wierzch), następnie pomiędzy nacięcia włożyć ser. Wierzch polać pozostałym masłem. Chleb owinąć w folię i piec ok 25 min w 180st, po tym czasie można folię z wierzchu rozchylić i piec ok 5-10 min aby skórka się przyrumieniła.
    Podawać od razu po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń