Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odrywany chlebek z serem i masłem czosnkowym idealny na imprezę i nie tylko
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1094
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1094
Składniki
Chleb ponacinać ostrym nożem w ukośną kratkę, tak aby nie przeciąć jego spodu. Czosnek zetrzeć na tarce, pietruszkę posiekać a ser pokroić w plasterki. W małym garnku roztopić masło, dodać czosnek i gotować na małym ogniu ok 2min, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, dodać pietruszkę, sól i wymieszać. Pomiędzy nacięcia chleba wlać część masła (zostawić trochę, aby polać wierzch), następnie pomiędzy nacięcia włożyć ser. Wierzch polać pozostałym masłem. Chleb owinąć w folię i piec ok 25 min w 180st, po tym czasie można folię z wierzchu rozchylić i piec ok 5-10 min aby skórka się przyrumieniła. Podawać od razu po upieczeniu.