Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chuda wersja zimnych nóżek podana na ostro!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 189
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1170
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 14
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2110
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 189
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1170
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1197
Składniki
Ugotowałam rosół na golonce, indyk potrzebuje co najmniej 1,5 h. Mięso ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Rosół doprawiłam, podgrzałam, rozpuściłam w nim żelatynę i dodałam natkę pietruszki. Jeśli rosołu jest za dużo można go wykorzystać jako rosół lub bazę do zupy i sosów.
Ułożyłam kawałki mięsa w foremkach przełożyłam plasterkami marynowanego chili i zalałam wywarem. Odstawiłam na noc do stężenia.
Smacznego :)