Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chuda wersja zimnych nóżek podana na ostro!
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 160
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 200
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 95
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 505
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1277
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 160
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 200
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 95
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 505
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1277
Składniki
Ugotowałam rosół na golonce, indyk potrzebuje co najmniej 1,5 h. Mięso ostudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Rosół doprawiłam, podgrzałam, rozpuściłam w nim żelatynę i dodałam natkę pietruszki. Jeśli rosołu jest za dużo można go wykorzystać jako rosół lub bazę do zupy i sosów.
Ułożyłam kawałki mięsa w foremkach przełożyłam plasterkami marynowanego chili i zalałam wywarem. Odstawiłam na noc do stężenia.
Smacznego :)