Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1140
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 666
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1140
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 666
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
Filet umyć, osuszyć i natrzeć olejem, ziołami i solą. Ostawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do rękawa i dokładnie zapiąć. Włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min. Wyjąć i wystudzić. Wyjąć mięso z rękawa, a powstały sos przecedzić i przelać do rondelka. Do sosu dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wino, syrop spod brzoskwiń i łyżkę soku z cytryny. Dodać szczyptę białego pieprzu i szczyptę soli. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Ozdobić owocami. Tężejącą galaretką zalać mięso i owoce. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.