Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspan...
Odsłon: 53
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 66
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 80
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspan...
Odsłon: 53
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 66
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 80
Składniki
Filet umyć, osuszyć i natrzeć olejem, ziołami i solą. Ostawić na noc do lodówki. Mięso przełożyć do rękawa i dokładnie zapiąć. Włożyć do garnka i zalać ok 2 l wody. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min. Wyjąć i wystudzić. Wyjąć mięso z rękawa, a powstały sos przecedzić i przelać do rondelka. Do sosu dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wino, syrop spod brzoskwiń i łyżkę soku z cytryny. Dodać szczyptę białego pieprzu i szczyptę soli. Mięso pokroić w plastry i ułożyć na półmisku. Ozdobić owocami. Tężejącą galaretką zalać mięso i owoce. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.